Konya'nın tarihi Torans Binası kabuk değiştiriyor

Konya'nın tarihi Torans Binası kabuk değiştiriyor
Konyalıların yakın dönem hafızasında önemli bir yere sahip olan Torans Binası kabuk değişimi geçirerek Konya'nın sanatsal ve kültürel kimliğine katkı sağlamak için önemli bir alana dönüşecek

Alâeddin Tepesi üzerinde bulunan ve Kaliforniya'nın Torans şehri ile 1958-1960 yıllarında gerçekleşen kardeş şehir ilanıyla Torans ismini alan tarihi bina kabuk ve kimlik değiştiriyor. Yıllar içinde çeşitli amaçlarla kullanılan bina 2003 yılında belediye tarafından gerçekleştirilen tadilat ile nikâh salonuna dönüştürülüp uzun yıllar mutlu anlara ve konferans gibi özel etkinliklere ev sahipliği yapmıştı.

torrans-1.jpg

BÜYÜK DÖNÜŞÜM OLACAK

Konya Büyükşehir Belediyesi Dar-ül Mülk Projesi kapsamında şehrin simgelerinden, Alaaddin Tepesi’nin tarihi yapısına da dokunuş yapacak. Şehrin kültür ve sanat hayatına katkıda bulunmak, aynı zamanda tarihi mirası koruma amacını taşıyan proje kapsamında Torans Binası, büyük bir dönüşüm geçirerek Şehir Konservatuarı adıyla ev sahipliği yapacak.

torrans-3.jpg

ŞEHİR KONSERVATUARI PROJESİ

Bu kapsamlı projenin temel amacı, sanatseverlere, genç yeteneklere ve toplumun her kesimine hitap eden bir kültür merkezi oluşturmak olarak açıklandı. Şehir Konservatuarı projesi, Konya'nın sanatsal ve kültürel kimliğine katkı sağlamak için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Şehir Konservatuarı’nın yakın bir zamanda hizmete girmesi bekleniyor.

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum