Konya'nın merkezinde binlerce kişi dua için buluşacak

Konya'nın merkezinde binlerce kişi dua için buluşacak
Konya kış sezonu yaşamadı. Çiftçilerin kara kara düşündüğü bu günlerde, şehir merkezinde binlerce kişi yağmur duası için buluşacak.

Konya'da vatandaşlar yağmur duası için buluşacak. 3 Mayıs Cuma günü saat 12.00'da yapılacak duaya binlerce kişinin katılması bekleniyor. Kurak bir kış dönemi geçiren ve mevcut su stoğu oldukça azalan Konya’da yağmur duası organizasyonu yapılacak. Konya Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde Diyanet İşleri Başkanlığı Konya Müftülüğü’nün de katkılarıyla gerçekleştirilecek yağmur duası Cuma namazının ardından Konya Musalla Mezarlığı Şehitlik’te yapılacak.

whatsapp-image-2024-05-02-at-13-53-59.jpeg

Konyalıları yağmur duasına davet eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Konya’mızın yağmur bereketine çok ihtiyacı var. Yer altı su kaynaklarımız, tarımsal üretim gücümüz, içme suyu kaynaklarımız, barajlarımız bereketlensin diye yarın Cuma vakti Musalla Namazgah’ta el açacağız. Tüm hemşehrilerimizle omuz omuza olmak isteriz” dedi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yaklaşık 1 ay önce Konya kamuoyuna su tasarrufu konusunda çağrıda bulunup şehrin 6 aylık içme ve kullanma suyu stoğunun kaldığını açıklamıştı.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.