Konya'nın bilinmeyen harika doğası! Malas Göleti

Konya'nın bilinmeyen harika doğası! Malas Göleti
Konya'nın Selçuklu ilçesi sınırları içinde yer alan Ardıçlı Göleti ismiyle bilinen Malas Barajı ziyaretçilerini ağırlıyor. Şehir merkezine en yakın göl konumuna sahip olan Malas Göleti havası ile vatandaşlara nefes aldırıyor.

Konya'da gezilip görülmesi gereken yerlerden bir tanesi Ardıçlı Göleti oldu. Eskiden keşfeden vatandaşların Malas Göleti olarak tabir ettiği ve şehir merkezine yakınlığı ile dikkat çeken Ardıçlı Göleti, hafta sonu ziyaretçilerini ve hayvanseverleri konuk ediyor.

whatsapp-image-2024-04-16-at-15-31-14-1.jpeg

Bisikletleri ile doğa turu isteyen Konyalı vatandaşların ilk tercihi Ardıçlı Göleti oluyor. Konya merkezine yaklaşık 19 km uzaklıkta olan göl, kafa dinlemek isteyenler için eşsiz bir fırsat sunuyor.

whatsapp-image-2024-04-16-at-15-31-14.jpeg

Çevre düzenlemesi ile dikkat çeken Ardıçlı Gölü'nde hem balık avlayan hem de oksijen depolayan vatandaşların hafta sonları vazgeçilmez bir ziyaret yeri oluyor. Kafa dağıtmak isteyenlerin bir numaralı tercihi olan gölet, 7'den 70'e herkesin ilgisini görüyor.

malas-1.jpg

HAYVANSEVERLERİN İLGİSİ BÜYÜK

Gölün etrafında bulunan yerlere kulübe yapan hayvanseverler, hafta sonları buraya gelerek, 10'dan fazla köpeği besleme şansı buluyor. Keyifli vakit geçiren hayvanseverler, göl etrafında yürüyüşlerini de ihmal etmiyor.

malas-2.jpg

ZİYARETÇİLER ŞİKAYETÇİ

Ardıçlı Gölü etrafında fazla ağaç olmadığını belirten ziyaretçiler yazın sıcaklıklardan şikayetçi. Konuyla ilgili konuşan bir vatandaş, "Ardıçlı Gölü, hafta sonları bizim vazgeçilmez bir alanımız oldu. Burada doğa ile iç içeyiz ama yeterince ağaç yok.

whatsapp-image-2024-04-16-at-15-31-14-2.jpeg

Buraya yakın bir noktada Kestel Orman Tabiat Parkı var. Oranın doğası ile burası hemen hemen aynı. Orada daha fazla ağaç olduğu için yazları sıcaklık çok etkilemiyor. Burada fazla dikili ağaç yok bu yüzden sıcaklığı daha fazla hissediyoruz" ifadelerine yer verdi.

malas-3.jpg

GÖL ETRAFINI TEMİZ TUTALIM UYARISI

Ziyaretçiler, göl etrafına gelenlerden şikayetlerini dile getirerek, "Bura merkeze yakın olduğu için bir çok kişiyi ağırlıyor. Özellikle akşamları bir çok kişi burayı tercih ediyor. İçeceğini içen şişeyi gölün kenarına veya içine atıyor. Tabiat zarar görüyor. Lütfen çevreyi temiz tutalım. Sadece biz yaşamıyoruz. Bizim ile beraber bir çok canlıda bu doğayı paylaşıyor. Gelenlerden tek ricamız çevreyi temiz tutalım" şeklinde görüş belirttiler.

malas-4.jpg

Kaynak:Hümeyra KARADAĞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.