Konya en çok ceza yiyen 2'nci il! Bize ne yediriyorlar?

Konya en çok ceza yiyen 2'nci il! Bize ne yediriyorlar?
Konya Gıda denetimleri ile ilgili en çok sorunun olduğu şehirlerin başında geliyor. Konyalıların en çok merak ettiği konu ise Kadınlar Pazarında satılan et ne eti? Oldu...

Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri gıda denetimlerin sürdürüyor. Bu kapsamda İstanbul'un ardından en çok gıda denetimi cezası yiyen İl Konya oldu. Şehrin en eski alışveriş mekanı olan Melike Hatun Çarşısı halk arasında Kadınlar Pazarı olarak bilinen yer, gıda ekiplerinin resmen kanayan yarası oldu. Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Şube Müdürü Ramazan Sobayoğlu pazar hakkında bilgiler verdi.

kadinlar.jpg

KADINLAR PAZARINDA SATILAN KIYMA ET DEĞİL!

Sobayoğlu, "Konya'nın gerçekten kanayan yarası Kadınlar Pazarı, bir çok ürün dışarı hiç bir koruması olmadan satıyor. Bu esnaflar sürekli ceza yiyor, fakat kazançları sayesinde ceza durumları onları etkilemiyor. Bizim dükkanları kapatmaya yetkimiz yok. Ceza yazarak durumu üst birimlere bildiriyoruz" dedi.

et.jpg

Kadınlar pazarında satılan ve değeri 100 ila 150 lira arasında olan yemeklik kıyma ile ilgili konuşan Sobayoğlu, "Orada satılan ve piyasanın altında rakama verilen yemeklik kıyma, kırmızı et değil. Onun içi sakadat dolu. Esnaf en çok onun içine tavuk taşlık ve iç yağı kullanarak, vatandaşların sağlıklarıyla oynuyor. Denetimlerimiz sürüyor" ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Hümeyra Karadağ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum