Temmuz maaşlarında yeni dönem. En düşük emekli aylığı için düşünülen rakam belli oldu

Temmuz maaşlarında yeni dönem. En düşük emekli aylığı için düşünülen rakam belli oldu
Yeni dönemde Temmuz maaşlarında önemli bir değişiklik yaşanacak. En düşük emekli aylığı için düşünülen rakam netleşti. Bu kapsamda, emeklilerin maaşlarına yapılacak artışla ilgili detaylar belirlendi.

Ocak ayında milyonlarca emekliye yüzde 49,25 oranında maaş zammı yapıldı. Yapılan zam sonucunda, 6 bin 700 TL ve altında aylık alan emeklilerin maaşı, en düşük emekli aylığı olan 10 bin TL'de sabit kaldı.Çok sayıda emekli, açlık sınırının 16 bin TL'nin üzerine çıktığı bir ortamda geçim sıkıntısı yaşıyor. Birçoğu yerel seçim öncesinde maaşlarına bir iyileştirme umuduyla beklerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan Temmuz ayındaki zammı işaret etti.

Emekliler, geçim sıkıntılarını hafifletmek için Temmuz ayındaki maaş zammını merakla beklemeye başladı. Ayrıca ekonomik açıdan geçinemediklerini bu nedenle en az asgari ücret seviyesinde bir zam beklediklerini belirtti.

thumbs-b-c-84900fa28cb4d139269a77502c3ef824-1.jpg

6 aylık enflasyon verilerine dayanarak gelecek maaş zammının ne olacağı büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Birçok uzman, net rakamları şimdiden açıklamaya başladı.

SGK Uzmanı Ali Tezel, yaptığı açıklamada emekli maaşlarına ilişkin net rakamı açıkladı. Ali Tezel, "Emeklilere 6 ayda %25 oranında bir zam gelecek. Ekstra bir refah payı ise gelmeyecek" dedi. Tezel'in açıklamasına göre en düşük emekli aylığı ise 12 bin 500 lira olacak.

Ali Tezel, bu tutarın enflasyon farkı olacağını belirterek, emeklilerin 10 bin lira maaş almaya devam edeceğini vurguladı.

Hükümetin Ocak 2024'te SSK ve BAĞ-KUR emeklisine yaptığı zam oranı yüzde 37,57'de kalması büyük hayal kırıklığına yol açtı. Daha sonra hükümet, SSK ve BAĞ-KUR emekli maaşlarını yüzde 5 oranında artırarak bu oranı yüzde 42,57'ye yükseltti. En düşük emekli maaşı 7500 liradan 10 bin lira artmış oldu. Ancak emekliler yapılan zam oranından memnun kalmadı ve geçim sıkıntısı yaşadıklarını dile getirdi. (HABER MERKEZİ)

Kaynak:BBN