Konya'dan Moldava çıkarması! İş görüşmeleri sürüyor

Konya'dan Moldava çıkarması! İş görüşmeleri sürüyor
Ticaretin kalbi Türkiye'de yurt dışı ziyaretleri sürüyor. Bu kapsamda Konyalı iş adamları Moldava'da iş temaslarını sürdürüyor.

Konya Sanayici ve İş İnsanları Derneği KONİAD 21-25 Nisan arasında gerçekleşmekte olan Moldova-Türkiye iş gezisi kapsamında bugün başkent kişinev'de bulunan başbakanlık binasındaydı. Başbakanlık binasında Moldova Ekonomi ve dijitalizasyon bakan yardımcısı Viorel Garaz, Tarım ve Gıda Sanayisi Bakan Yardımcısı Vasile Şarban, Kültür Bakanı yardımcısı Andrei Chistol ile çeşitli oda ve topluluk önderlerinin ev sahipliğinde KONİAD heyetiyle Moldova-Türkiye arasındaki ticaret, yatırım ve dostluk bağlarının gelişimi ve geleceğiyle ilgili bir toplantı yapıldı.

whatsapp-image-2024-04-25-at-12-40-40-1.jpeg

Hükumet yetkilileri ve KONİAD delegasyonu arasındaki uzun müzakerelerin ardından KONİAD Başkanı Mustafa Balta, Bakan Yardımcıları ve oda başkanlarına Konya iş dünyası adına hediyelerini takdim etti. Hediye takdiminin akabinde KONİAD üyesi iş insanları ve Moldova'nın ileri gelen iş insanları arasında ikili ticari görüşmeler gerçekleştirildi.

whatsapp-image-2024-04-25-at-12-40-41.jpeg

Başbakanlık binasındaki uzun görüşme ve sunum trafiği sonrasında Koniad heyeti Türkiye Cumhuriyeti Kişinev büyük elçiliğindeki toplantısına geçti. Büyükelçi Uygar Mustafa Sertel'in ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda geçmişten günümüze Moldova ekonomisi ve mevcut yatırım fırsatları başta olmak üzere bir çok konu ele alındı. Koniad başkanı Mustafa Balta'nın Konya iş dünyası adına büyük elçi Sertel'e hediye takdiminin ardından heyet, büyük elçinin de bizzat katılımıyla Kişinev şehir merkezinde akşam yemeğini yiyerek programı noktaladı.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.