Aşı sıkıntımız var

Aşı sıkıntımız var
Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Eyüp Çetin, “Aşılanmanın nisan- mayıs ayı gibi bitmesi hedeflenirken süreç ekim- kasım tarihleri arasında ötelenmek zorunda kaldı. Aşı tedarik sıkıntımız var. Bu durumu aşarsak sağlık alt yapmış 50 milyonu aşılamaya müsait” dedi

Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Eyüp Çetin BBN Haber’e özel önemli açıklamalarda bulundu. “3. dalgaya girdik” diyen Çetin, vatandaşın duyarsız davrandığını vurgulayarak böyle giderse pandemiyle mücadelenin devam edeceğini söyledi. Çetin yaptığı açıklamada, “Pandeminin kısa sürede biteceğini düşünmüyorum. İnsanımız hiçbir şey yokmuş gibi davranıyor. Aşılandık bize bir şey olmayacak yaklaşımı çok yanlış. Aşı olan vatandaşlar tamamen virüsten kurtulmuş olmuyor. Tedbirlerine devam etmesi gerekiyor. Aşı virüse yakalanan vatandaşın süreci daha hafif atlatmasını sağlıyor. Aşı olduk bize bir şey olmaz yaklaşımı çok yanlış” ifadelerini kullandı.

“BÖYLE GİDERSE SAYI HIZLA ARTACAK”

İnsanların bazı gelişmelerden dolayı rehavete kapıldığını da sözlerine ekleyen Çetin, “ Siyasi parti kongreleri dolayısıyla vatandaş rehavete kapıldı. Virüs yok söylemleri de beraberinde geldi. Kim ne yaparsa yapsın biz elimizden geleni yapmalıyız. Ev oturmaları, düğün buluşmalar sıklaştı. En azından yüksek riskli illerde akşam yasağı saat 19.00 ila 19. 30 bandına çekilmesi gerekiyordu. İnsanımıza baktığımız zaman “Biz 9’a kadar görüşüp gelelim” diyorlar. Bu durumlar da 3. dalgaya girmemize sebep oldu. Günlük vaka sayımız 800’e çıktı. Böyle giderse rakam hızla artmaya devam edecek” dedi .

“AŞIDA TEDARİK SIKINTISI VAR”

Aşı ile ilgili önyargının olduğunu kaydeden Dr. Çetin, “Toplumdaki fikir dalgalanmaları bizleri üzüyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin verdiği en doğru karar Çin aşısını kullanmak oldu. Şu an tedarik zincirinde sıkıntı var ama yaşlılarımızı aşıladık. 2. doz aşıları da bitmek üzere. Tedarik daha rahat ve hızlı olursa alt yapımız tüm vatandaşları aşılamaya müsait. Fakat yaptırmayın gibi söylemler oldukça yanlış. Nisan- mayıs ayı gibi 50 milyon kişini aşılanması gerekirken tedarik sıkıntısından dolayı süreç ekim- kasım ayına ilerledi.” ifadelerini kullandı.

“PANDEMİYLE MÜCADELE EDERKEN SİYASETLE NE ALAKAMIZ OLABİLİR?”

 “Bizim gibi düşünen odalarla bir araya geldik” diyen Çetin, “Terör örgütü propagandasına karşı olduğumuzu göstermek için bir metin yayımladık. Tabip Odası bir meslek örgütüdür. Özlük haklarını öncelemesi gereke meslek örgütüdür, sivil toplum kuruluşudur. Sivil toplum kuruluşu siyaset yapmaz. Her siyasi partiye eşit uzaklıktayız. Pandemi ile mücadele ederken benim siyasetle ne alakam olabilir? Bizler insan sağlığını önceleyeceğiz. O yüzden Türk Tabipler Birliği Genel Merkezden ayrışıyoruz” şeklinde konuştu. (Ayşegül Ertul)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.