En çıtır patates sizin yaptığınız olacak. Çıtır çıtır lezzetli patates yapmanın püf noktası

En çıtır patates sizin yaptığınız olacak. Çıtır çıtır lezzetli patates yapmanın püf noktası
Bugün sizlere çıtır çıtır lezzetli patates yapmanın püf noktalarını paylaşacağız.. Evde yapılan patateslerin restoranlardakine göre daha lezzetli olmasını istiyorsanız, doğru yerdesiniz. İşte en çıtır patates sizin yaptığınız olacak.

Bugün sizlere çıtır çıtır lezzetli patates yapmanın püf noktalarını paylaşacağım. Evde yapılan patateslerin restoranlardakine göre daha lezzetli olmasını istiyorsanız, doğru yerdesiniz.

İşte en çıtır patates sizin yaptığınız olacak.

Bu nefis atıştırmalık tarifi ile sevdiklerinize lezzetli bir sürpriz yapabilir, pratik bir şekilde hazırlayarak keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Malzemeler:


- 4 adet orta boy patates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kekik

Yapılışı:

maxresdefault-006.jpg

1. Patatesleri iyice yıkayıp kabuklarını soyun ve ince dilimler halinde kesin.
2. Dilimlediğiniz patatesleri geniş bir kaseye alın ve üzerlerine zeytinyağı, tuz, karabiber, toz kırmızı biber ve kekik ekleyerek güzelce harmanlayın.
3. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve patates dilimlerini tek sıra halinde tepsiye dizin.
4. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin. Patates dilimleri altın rengini alana kadar ara ara kontrol ederek pişirme işlemini gerçekleştirin.
5. Fırından çıkardığınız çıtır çıtır patates dilimlerini sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Kaynak:BBN