İlk çeyrekte satışa girecek! İşte 700 bin liralık elektrikli araç

İlk çeyrekte satışa girecek! İşte 700 bin liralık elektrikli araç
Dünya'da elektrikli araç pazarı hızla artıyor. Türkiye piyasasında da yollara inmeye başlayan elektrikli otomobillerin fiyatları 1 milyonu geçiyor. Tasarımı ile beğeni toplayan Renault 5 E-Tech karayoluna çıkmak için gün sayıyor.

Renault, elektrikli şehir otomobili "Renault 5 E-Tech Electric"i geçtiğimiz aylarda tanıttı. Renault 5 E-Tech Electric, 1996 yılında üretimden kaldırdığı küçük şehir otomobili R5'i günümüz koşullarına uyarladı ve ortaya da hiç fena olmayan bir otomobil çıkmış oldu. Tasarım açısından orijinal R5'e benzerlik gösteren Renault 5 E-Tech Electric, teknik özellikleri açısından yepyeni bir deneyim sunmaya hazır.

reno-3.jpg

FİYATI 700 BİN LİRA

Renault tarafından yapılan açıklamaya göre Renault 5 E-Tech Electric, 20 ila 25 bin euro'dan başlayan fiyatlarla satın alınabilecek. Güncel kur ile hesaplanan otomobilin fiyatı ise ortalama 700 bin lira civarında...

reno.jpg

95 HP, 120 HP VE 150 HP GÜCÜNE SAHİP OLACAK

Birkaç motor seçeneğine sahip olacak otomobil, 95 hp beygir gücü ve 215 Nm tork üreten bir versiyona ek olarak, 120 hp beygir gücü ve 225 Nm tork üreten ikinci bir versiyona sahip olacak.

reno-1.jpg

Daha fazlasını isteyen tüketiciler, 150 hp beygir gücü ve 245 Nm tork üreten bir seçeneği daha tercih edebilecekler. Renault 5 E-Tech Electric'in temel modelinde 300 kilometre, en üst modelinde ise 400 kilometre menzil sunan batarya paketleri karşımıza çıkacak.

reno-4.jpg

MODERN TASARIM

Renault 5 E-Tech Electric'in iç kısmına baktığımızda modern bir yaşam alanı görüyoruz. Araçta 7 veya 10 inç seçeneklerle satın alınabilecek tam dijital gösterge ekranı, tek bir panel içerisinde 10 inç boyutlu bilgi-eğlence ekranına entegre edilmiş. Öte yandan; aracın orta konsolunun bir dizi tuş ile donatıldığını ve bu alanın sürücüye doğru eğik bir şekilde tasarlandığını görüyoruz. Renault 5 ibaresi, yolcu tarafındaki konsolda da kendini gösterecek.

Kaynak:Veli SÖYLEMEZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.