Konya’da fide satışları ne zaman başlayacak?

Konya’da fide satışları ne zaman başlayacak?
Konya’nın sebze fide ihtiyacının ciddi bir bölümünü karşılayan Meram Belediyesi, 2024 yılı satışlarına ne zaman başlayacak? Fide üretiminde rüştünü ispatlayan Konya Fide 5. yılına “merhaba” diyecek.

Konya’da fide üretiminde büyük yol kat eden Meram Belediyesi 5.yılında da üreticilere en kaliteli sebze fidelerini ulaştırmak için çalışmalarını sürdürüyor. 2019 yılında Meram Belediyesi iştiraki olarak kurulan Konya’nın ilk ve tek sebze fidesi üretim tesisi olan Konya Fide üretim tesisi içerisinde 3.250 m2 üretim serası bulunuyor.

whatsapp-image-2024-04-18-at-13-37-07.jpeg

Üretim serasında yılda yaklaşık 12 milyon fide üretimi yapan Meram Belediyesi son sistem tohum atma makinası ve son sistem ısıtma sistemi ile fide üretiminde bölgenin iklimsel koşullarına uyum sağlayacak fideleri yetiştirme imkanına sahip oldu. Üreticilerin de oldukça ilgi gösterdiği sebze fidelerinin tüplü bir şekilde çok kısa bir süre içerisinde satışa çıkması bekleniyor.

whatsapp-image-2024-04-18-at-13-31-22.jpeg

GEÇEN YIL 17 NİSAN’DA SATIŞLAR BAŞLADI
Meram Belediyesi geçtiğimiz yıl 17 Nisan itibariyle fide satışına başlamıştı. DOMATES (Nergis, Turkania, Sembol, Dilimhan, Pembola, Sando ve Beybito), BİBER (Nefer, Derman, Üç burun, Burkalem, Kandil, Yediveren, Konik ve Jalaphone), PATLICAN (Aydın Siyahı, Çizgili Patlıcan, Top Patlıcan ve Mor Patlıcan), KAVUN (Kırkağaç), Karpuz (Crimson Sweet), SALATALIK (Tulga, Lemas ve Besta), KABAK ( Kunuri ve Target), ÇİLEK ve MARUL fideleriyle üreticilere büyük destek sağlayan Meram Belediyesinin 2024 yılı fide satışlarına çok kısa bir süre içerisinde başlayacağı öğrenildi. Konya Fide’nin internet sitesinde de “satışlarımız yakında başlayacak” müjdesi verildi.

whatsapp-image-2024-04-18-at-13-31-21-1.jpeg

“KONYA FİDE, ÜRETİCİYE PEK ÇOK FAYDA SAĞLIYOR”
Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, tesisin Konya’nın yıllık yüz milyonluk fide ihtiyacının yüzde onundan fazlasını karşılayacak kapasiteye sahip olduğunu hatırlattı. Konya ve çevresinde ciddi oranda fide tedariği olduğuna işaret eden Başkan Kavuş, tesis ile birlikte fidelerin artık buranın havasında ve toprağında, hastalıktan uzak, ari ve hibrit tohum yöntemiyle üretildiğini kaydetti.

whatsapp-image-2024-04-18-at-13-31-21.jpeg

Konya Fide sayesinde üreticinin nakliye maliyetinin düştüğünü ve nakliye esnasında yaşanacak kayıpların önüne geçildiğini belirten Başkan Kavuş, bu sayede başta hastalıklardan korunma olmak üzere üreticiye pek çok avantaj sağlandığını söyledi.

Kaynak:Hümeyra Karadağ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum